Follow Us on

On November 3, 2015

10 Λογοι γιατι μια μικρη επιχειρηση να κανει Inbound Marketing

Αν και αρκετοί στην εποχή μας έχουν ήδη καταλάβει και αρχίσει δυναμικά την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείων δουλειάς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η δική τους επιχείρηση είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο. Θέλοντας να κατατρίψουμε αυτόν το μύθο εδω στην Noisz παραθέτουμε μερικούς απλούς λογούς για το αντίθετο.

 1. Χαμηλό κόστος

Δεν μιλάμε για μια τυπική διαφημιστική επιλογή. Ξεχάστε τον κλασσικό τρόπο διαφήμισης. Αν θέλετε κάτι τέτοιο πληρώστε ένα κανάλι να σας διαφημίσει. Άλλα ακόμα και αν θελήσετε να κάνετε μια διαφημίση στην τηλεόραση εμείς στην Noisz θέλουμε να δημιουργήσουμε πρώτα την βάση σας, να δημιουργήσουμε μαζί σας τη εταιρική σας ταυτότητα, και να αυξήσουμε την διαδικτυακή σας παρουσία. Έτσι αν αποφασίσετε πως θέλετε ένα διαφημιστικό σπότ όχι θα μας έχετε διπλά σας για την δημιουργία του, αλλά θα είστε και σίγουροι πως η διαφημίσή σας θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα. Μια διαφήμιση είτε στο διαδίκτυο, είτε στο ράδιο, είτε όπου επιλέξετε είναι ένας τρόπος να σας δει ο κόσμος. Ποιά είναι όμως η παρουσία –ταυτότητα σας. Ποιά είναι η διαδικτυακή σας ταυτότητα και σε ποιο βαθμό έχετε δουλέψει την οντότητα σας.

 1. Κύρος

Κύρος. Φυσικά και απόλυτα. Εκεί στοχεύουμε και εκεί μας ενδιαφέρει να πάμε. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε το κύρος γύρω από την επωνυμία σας οργανώνοντας την οντότητα και την παρουσία σας διαδικτυακά.  Γίνετε εσείς ο ειδικός στον κλάδο σας και αφήστε τον κόσμο να σας αναζητήσει μονός του. Δημιουργήστε σχέσεις με τον κόσμο σας και κερδίστε το κοινό ώστε να σας αναζητά μονός του. Όλοι θέλουν τον καλύτερο, όλοι θέλουν την ομάδα που κερδίζει. Με αυτό που ονομάζεται inbound marketing θα κερδίσετε αυτόματα καλό, ενδιαφέρον, διαχειριστικό και πελατο-κεντρικό περιεχόμενο.

 1. Ενημέρωση

Κάντε μια καλή πρώτη εντύπωση. Όλοι πλέον με μια  στοιχειώδη γνώση στις επιχειρήσεις, είτε στις πώλησεις ξέρουν πως η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική. Είναι πρέπον πλέον να αφήσετε το κοινό σας να σας μάθει εύκολα και άνετα πριν καν επικοινωνήσει μαζί σας. Δώστε την προσφορά σας, δείξτε ποιος είστε και τι πραγματεύεστε διαδικτυακά, στους εν δύναμη πελάτες σας πριν καν σας γνωρίσουν. Το σωστό περιεχόμενο μπορεί να δώσει την κατάλληλη πληροφόρηση και γνώση στους πελάτες σας σε μια εποχή που όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ειδικοί.

 1. Να σας Βρίσκουν

Στην εποχή μας ξέρουμε ότι όλοι χρησιμοποιούν Google.  Αν δεν εμφανίζεστε στο Google, δεν σας βρίσκουν και πολύ εύκολα διαδικτυακά. Καθώς το να σας βρίσκουν διαδικτυακά γίνεται όλο και πιο επιτακτικό μέρα με την μέρα είναι λογικό να θέλουμε η επιχείρηση μας να είναι στις πρώτες σελίδες για μια επιτυχημένη επιχείρηση.  Η Google αγαπά θα λέγαμε το καλό περιεχόμενο και βοήθα εκείνους που είναι αρχηγοί στον κλάδο τους. Όσο περισσότερο αξιόλογο περιεχόμενο βάζετε διαδικτυακά τόσο και ανεβαίνει και η παρουσία σας. Όσο ο κόσμος σας εμπιστεύεται περισσότερο για πληροφορίες και για μάθηση τόσο και σεις αναρριχάστε τα σκαλιά της επιτυχίας. Χωρίς μεγάλο κόστος δημιουργήστε μια ροη πελατών με την βοήθεια της Google και δείτε και την ροη στην ιστοσελίδα σας να μεγαλώνει.

 1. Δημιουργία οντότητας και διαχείριση της

Προφανώς και η όλη δημιουργία περιεχομένου θα αύξησει την παρουσία σας διαδικτυακά. Συνεπάγεται και το ότι θα μεγαλώσει και το site σας η γενικά οι διαδικτυακοί σας χώροι. Δεν θέλουμε να έχετε στατικές σελίδες η πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ανενεργές. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία σας ώστε να ξεφύγετε από τους υπολοίπους. Μεγαλώστε την παρουσία σας και δημιουργήστε την οντότητα σας.

 1. Ξεχάστε το παραδοσιακό μάρκετινγκ

Ξεχάστε το πανάκριβο κλασσικό μάρκετινγκ. Δημιουργήστε, φτιάξτε και χτίστε αυτό που πραγματικά έχει νόημα για εσάς και την δουλειά σας. Δώστε στον κόσμο τροφή και δείξτε την πραγματική σας παρουσία. Αποφασίστε που και γιατί θα ξοδέψετε αν θέλετε αργότερα. Έχοντας μια σωστή βάση θα φτάσετε στο σημείο να αναρωτηθείτε αν πραγματικά έχει κάποιο νόημα να ξοδεύετε με τον παλαιό και ανοικονόμητο τρόπο.

 1. Θα αποκτήσει νόημα η επιχείρηση σας στην κοινωνική δικτύωση

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ανθίσουν και θα αρχίσουν να έχουν νόημα για την επιχείρηση σας. Όλοι σας λένε ποσό σημαντικό είναι για την επιχείρηση σας να χρησιμοποίει social media αλλά αρκετοί δεν έχουν ιδέα πως να είναι αποτελεσματικοί.  Ο κόσμος περνά τον χρόνο του στα μέσα γιατί βρίσκει ενδιαφέρον περιεχόμενο. Αυτός είναι και ο σκοπός μας να τραβήξουμε το ενδιαφέρον μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 1. Δημιουργήστε έμπιστο πελατολόγιο

Πελάτες που σας βρίσκουν μόνοι τους και έρχονται σε εσάς οικειοθελώς είναι αυτοί που τελικά μένουν για περισσότερο. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να οδηγήσουμε τελικά το πλάνο μας σε μια καλή και άρτια σχεδιασμένη στρατηγική inbound marketing. Μια καλή στρατηγική θα οδηγήσει τον κόσμο στο site σας όπου οι επισκέπτες θα γίνουν εν δύναμη πελάτες σας. Προσφέρετε καλό περιεχόμενο και καλή εξυπηρέτηση πελατών και εκείνοι μονοί τους θα σας προβάλουν. Όλοι οι ηγέτες των κλάδων έχουν πιστούς οπαδούς που οικειοθελώς προωθούν την επιχείρηση τους, επειδή είναι ευχαριστημένοι από αυτούς. Αυτός είναι και  ο τελικός σκοπός να έχετε ένα διαδραστικό κοινό που θέλει να ασχολείται και να προβάλει την επιχείρηση σας.

 1. Φτιάξτε μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία

Το να δημιουργήσετε τον δικό σας χώρο στο διαδίκτυο θα χρειαστείτε ένα καλό σημείο αναφοράς. Είτε μια ιστοσελίδα είτε κάποιο μέσο που σας βολεύει και πρέπει εκεί να φτιάξετε ένα τόπο που οι πελάτες σας θέλουν να μείνουν. Δημιουργήστε συνδέσμους σε όλα σας τα μέσα και οδηγήστε τους πελάτες σας να αγοράσουν από εσάς. Με το σωστό περιεχόμενο κρατήστε τους πελάτες σας όπως θα κάνατε και στην επιχείρηση σας.

 1. Κερδίστε τον ανταγωνισμό

Αν δεν έχετε ήδη ασχοληθεί είναι σχεδόν σίγουρο πως οι ανταγωνιστές σας το έχουν κάνει. Είναι ότι πιο σύγχρονο και ελπιδοφόρο στην εποχή μας και αν πραγματικά θέλετε να μείνετε μπροστά απο τον ανταγωνισμό ξεκινήστε σήμερα. Ακόμα καλυτέρα αν δεν υπάρχει κάποιος ειδικός στον χώρο σας να δημιουργήσετε εσείς και να πάρετε την πρώτη θέση στον κλάδο σας. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας να γίνετε αυτοί που όλοι θα θέλουν να μοιάσουν.

Αυτοί είναι δέκα από τους λογούς που θα πρέπει άμεσα να αρχίσετε το inbound marketing για να μεγαλώσετε την επιχείρηση σας να εγκαθιδρύσετε την επωνυμία σας και να χτιστέ ένα φανατικό κοινό.

 

 • By Chris Vlachos  0 Comments   
 • 10 reasons, Business, content management, inbound marketing, management, marketing, marketing plan, marketing tools, Noisz, Tips, Tools, μαρκετινγκ, συμβουλες διαδικτυου

  0 Comments

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Noisz 3D-logo-mockup

   Εγγραφείτε στο newsletter

  Κατεβάστε δωρεάν το e-book της Noisz.

  Στο δωρεάν e-book αυτό θα βρείτε απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε από σήμερα για να πάρει η επιχείρηση σας  πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Κερδίστε μοναδικές εκπτώσεις και προσφορές.

   Μείνετε ενημερωμένοι για κάθε εξέλιξη στον κόσμο των Social Media.

   Συμπληρώστε τα στοιχεία σας