Follow Us on

ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ TWITTER

Οδηγός για Αρχάριους στοTwitter

 

twitter_logo

Πρώτα τα βασικά: Τι είναι το Twitter και τι περιλαμβάνει;
Είναι μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες μοιράζονται τις σκέψεις, ειδήσεις, πληροφορίες και αστεία σε 140 χαρακτήρες κειμένου ή λιγότερο τους. Το Twitter κάνει την παγκόσμια επικοινωνία φθηνή και μετρήσιμη.
Το Προφίλ είναι (συνήθως) δημόσιο – ο καθένας στον κόσμο μπορεί να δει ό, τι γράφετε, εκτός και αν επιλέξετε να κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό. Οι Χρήστες “ακολουθούν” ο ένας τον άλλο για να κρατήσουν ενεργές επαφές και να συνομιλούν με συγκεκριμένα άτομα.
Στο Twitter, ακολουθώντας κάποιον δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκην μια αποδοχή φιλίας, αλλά παρ’ όλα αυτά παρέχει την αλληλεπίδραση και συζήτηση – τουλάχιστον σε μικρές δόσεις.

Ορολογία

Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε και να ελέγξουμε την καθομιλουμένη. Υπάρχουν ορισμένες λέξεις και ορολογίες μητρικές στο Twitter που μπορεί να έχετε ήδη ακούσει η διαβάσει. Αυτοί οι όροι και συντμήσεις τους (σε παρένθεση) είναι απαραίτητα για την κατανόηση του δικτύου.
• Tweet: Ένα μήνυμα 140 χαρακτήρων.
• Retweet (RT): Εκ νέου κοινή χρήση ή δίνοντας τα εύσημα στο tweet κάποιου άλλου.
• Ροή(Feed): Η ροή των tweets που βλέπετε στην ιστοσελίδα σας. Είναι αποτελείται από ενημερώσεις από τους χρήστες που ακολουθούνται.
• Λαβή(handle): Το όνομα χρήστη σας.
• Αναφέρετε (@): Ένας τρόπος για να αναφερθεί σε κάποιο άλλο χρήστη με το ψευδώνυμο του, σε ένα tweet (π.χ.@Noisz). Οι χρήστες ειδοποιούνται όταν @mentioned. Είναι ένας τρόπος για να διεξάγει κανείς συζητήσεις με άλλους χρήστες σε ένα δημόσιο χώρο.
• Άμεσο μήνυμα (DM): Ένα ιδιωτικό, μήνυμα 140 χαρακτήρων μεταξύ δύο ανθρώπων. Μπορείτε να αποφασίσετε αν θα δεχθείτε ένα άμεσο μήνυμα από οποιονδήποτε χρήστη του Twitter, ή μόνο από χρήστες που ακολουθείτε.
Μπορείτε να στείλετε Άμεσο μήνυμα σε χρήστη χρήστη που σας ακολουθεί.
• Hashtag (#): Ένας τρόπος για να υποδηλώσει ένα θέμα συζήτησης ή να συμμετέχουν σε μια ευρύτερη συζήτηση που συνδέεται (π.χ. #Noisz, #Obama). Ένα hashtag είναι ένα εργαλείο ανακάλυψηw που επιτρέπει σε άλλους να βρουν τα tweets σας, με βάση τα θέματα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε ένα hashtag για να δείτε όλα τα tweets που το αναφέρουν σε πραγματικό χρόνο – ακόμα και από άτομα που δεν ακλουθείτε.
Το Twitter έχει μια απευθείας σύνδεση στο γλωσσάριο που μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό.
Διαβάστε για τα βασικά Twitter, αλλά να θυμάστε ότι το Twitter είναι μια εμπειρία. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο πιο ευχάριστο και πολυμήχανο θα γίνει. Ελπίζουμε να συνεχίσετε την προσπάθεια, δεδομένου ότι μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο σε κουβέντες και προσωπικές επαφές με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

1. Υπογραφή

Προκειμένου να συμμετάσχετε σε συζήτηση, θα πρέπει να εισαγάγει τον εαυτό σας. Με τη δημιουργία ενός handle (βλέπε γλωσσάριο παραπάνω) μπορείτε να περιγράψετε γρήγορα ποιοι είστε. Η λαβή(handle) είναι ουσιαστικά η διεύθυνση ή η επαγγελματική κάρτα σας, και ο τρόπο με τον όποιο οι άνθρωποι θα αλληλεπιδράσουν με σας και θα σας συμπεριλάβουν σε συνομιλίες.
Η Φωτογραφία του προφίλ σας, η κεφαλίδα της εικόνας και το μικρό βιογραφικό θα πρέπει επίσης να αντανακλούν ποιοι είστε. Αν δεν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο λογαριασμό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πραγματική εικόνα σας και το πραγματικό σας όνομα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται πιο άνετα να αλληλεπιδράσουν μαζί σας.

2. Ακόλουθοι και Ποιον να ακολουθήσετε

 

twitter_follow

Άκουσα μια φορά να περιγράφετε το twitter ως μια κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων. Άνθρωποι εικόνες αλεσμένα, πολλές συνομιλίες – κάποιοι να τρώνε σνακ για απόλαυση, εδέσματα, κάποιοι κοιτάζοντας το ταβάνι. Είναι πολλά να κατανοηθούν όλα με τη μία, αλλά αν το ακονίσετε επιμείνετε με μερικούς ενδιαφέροντες ανθρώπους ίσως αρχίσει μια πραγματική συνομιλία, η να μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια νέα και ενδιαφέρουσα δικτυακή επαφή. Προτού να το ξέρετε, θα έχετε μια ωραία μικρή ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.
Μόλις έχετε φτιάξει το όνομα χρήστη σας, με φωτογραφία και βιογραφικό, θα πρέπει να αναζητήσετε ανθρώπους να ακολουθήσετε. Μπορείτε να τους βρείτε με λίγους διαφορετικούς τρόπους.
Η συμβουλή μας είναι να ακολουθήσετε τους φίλους σας και τους ανθρώπους που γνωρίζετε, σαν μια πρώτη κίνηση. Όταν ανοίξετε τον λογαριασμό σας, ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Twitter δεν σας γνωρίζει πολύ καλά, και ως εκ τούτου, δεν μπορεί λογικά να προτείνει πολύ επιτυχημένα ανθρώπους για να μπορείτε να ακολουθήσετε, έστω όχι ακόμα. (Ωστόσο, η εταιρεία προσπαθεί να το βελτιώσει για αρχάριους και νέους χρήστες.)
Απλώς δείχνει τυχαία στην αρχή διασημότητες και προσωπικότητες με χιλιάδες οπαδούς. Ως εκ τούτου, αν ακολουθήσετε τους ανθρώπους που γνωρίζετε θα κάνει την αρχική επιδρομή σας να αξίζει τον κόπο και σαφώς πιο εύκολη.
Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε ανθρώπους που οι φίλοι σας έχουν, για να αυξήσετε την προοπτική σας.
Μόλις πάρετε φόρα, το Twitter θα σας δώσει την καλύτερες επιλογές να ακολουθήσετε με προτάσεις, με βάση τους κλάδους/ τομείς που συνδέονται με τα ενδιαφέροντά σας. Με τον καιρό, θα γίνετε ικανοί στο ποιος είναι αυτός που πραγματικά σας ενδιαφέρει αν ακλουθείτε η όχι.
Δεν υπάρχει συνολική στρατηγική για αυτό – είναι κάτι εντελώς ραμμένο με τις προσωπικές σας επιθυμίες. Αν κάποιος σας ακολουθεί, δεν υπάρχει καμία απαίτηση να τους ακολουθήσετε. Αν κάποιος tweeting πάρα πολύ και χαλάει την ροής σας, μη διστάσετε να τον unfollow αμέσως.

3. Εισαγωγή στη ροή

 

Twitter_frey

Τώρα που εξοικειωθεί με τις ενημερώσεις και συλλογισμούς των ατόμων που ακολουθείτε, ήρθε η ώρα να συμμετάσχετε στη συζήτηση. Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να στείλετε ένα κειμενάκι 140 χαρακτήρων στον αέρα και να ελπίζετε κάποιος να βλέπει, αλλά υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να συνεργαστείτε με τους ανθρώπους γύρω από τα ενδιαφέροντά σας.
Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό tweet, κάντε κλικ στο κουμπί απάντηση και προσθέστε τη δική σας άποψη
Η αλληλεπίδραση με τους απλούς ανθρώπους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τ συνηθίσετε το “mention” (απλά χρησιμοποιήστε το σύμβολο “@” πριν το όνομα του εν λόγω προσώπου).
Κάνοντας κλικ στο “επεκτείνουν” ή “προβολή συζήτησης” για ένα tweet θα εμφανιστούν όλες οι απαντήσεις που έλαβε το μήνυμα, συμπεριλαμβανομένων των tweets από ανθρώπους που δεν σας ακολουθούν. Μπορείτε να δείτε πότε κάποιος ακολουθεί ή σας αναφέρει στην καρτέλα Connect (συνδεθείτε) στην κορυφή της σελίδας.
Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε μια μπλε κάθετη γραμμή που συνδέει μερικά tweets. Όταν δύο ή περισσότεροι χρήστες που ακλουθείτε συμμετέχουν σε μια συνομιλία, το Twitter ομαδοποιεί αυτόματα τα μηνύματα μαζί στο χρονοδιάγραμμα σας, όπου εμφανίζονται χρονολογικά από τη στιγμή που στάλθηκε το πιο πρόσφατο tweet.
Έως τρία μηνύματα στη συζήτηση θα εμφανιστούν στο χρονοδιάγραμμα σας, που συνδέονται με την κάθετη γραμμή. Εάν υπάρχουν περισσότερα από τρία μηνύματα στη συνομιλία, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε για να δείτε ολόκληρη τη συνομιλία.
Μόλις αισθανθείτε άνετα με αυτά τα εργαλεία, ήρθε η ώρα να αρχίσει να αλληλεπιδράτε με μεγαλύτερη επιρροή προς τους χρήστες του Twitter. Το Twitter σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε απευθείας με κυβερνητικούς αξιωματούχους, διασημότητες και πολιτιστική δύναμη και προσωπικότητες. Με @mentioning (αναφορά) σε συγκεκριμένους ανθρώπους, οι πιθανότητες να διαβαστεί η συνομιλία σας να αυξάνετε δραματικά. Ποιός ξέρει? Θα μπορούσε μάλιστα να λάβετε απαντήσεις ή re-tweet.

4. Άμεση Επικοινωνία

Ένας άλλος τρόπος για να επικοινωνούν με το Twitter είναι μέσω της άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων (DM). Τα μηνύματα είναι ιδιωτικά, ανάμεσα σε εσάς και τον δέκτη, αλλά να έχετε κατά νου αυτό που λέτε γιατί θα μπορούσε ακόμη να διαρρεύσει – οπότε βεβαιωθείτε ότι στείλουμε είναι κάτι που θα αισθανόμαστε άνετα αφού αναρτηθούν δημοσίως.
Από το ντεμπούτο στου δικτύου, θεωρήθηκε ότι ο χρήστης έπρεπε να σας ακλουθεί πριν θα μπορούσατε να τους στείλετε ένα άμεσο μήνυμα. Ωστόσο, ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2013 ότι ένα χαρακτηριστικό στις ρυθμίσεις επιτρέπεται στους χρήστες να επιλέξουν εάν θέλουν να είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα από τους οπαδούς τους, ακόμη και αν δεν τους ακολουθούν.
Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και αναζητήστε στην ενότητα “Λογαριασμοί”, όπου θα πρέπει να δείτε ένα πλαίσιο ελέγχου με την ένδειξη “Λήψη άμεσων μηνυμάτων από οποιαδήποτε, οπαδός.”

5. Re-tweeting

 

first-tweet-twitter

Re-tweeting (αναδημοσίευση) είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να μοιραστείτε κάτι ενδιαφέρον από κάποιον που ακολουθείτε για εμφανιστεί στο δικό σας σύνολο των οπαδών. Συναφείς πληροφορίες τείνουν να εξαπλωθούν viral (σε μεγάλο πλήθος) μέσω re-tweets. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένα re-tweet θα πρέπει να θεωρηθεί ως σημείο αναφοράς κάποιου ή σαν επικαλούμενη πηγή.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να κανει re-tweet κάποιος.Μπορείτε να επιλέξετε να πατήσετε απλά το κουμπί re-tweet που εμφανίζεται όταν περνάτε το ποντίκι σας πάνω από το tweet κάποιου άλλου. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί, το τιτίβισμα θα σταλεί στο σύνολο των οπαδών σας, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του προφίλ του αρχικού τιτιβίσματος μαζί με ένα σημείωμα που ότι έχετε κάνει re-tweeted τη θέση. Επιπλέον, ένα μικρό πράσινο εικονίδιο θα εμφανιστεί στην πάνω δεξιά γωνία του tweet.
Ένας άλλος τρόπος re-tweeting προέκυψε μέσα από την ίδια την κοινότητα του Twitter. Με αυτό τον τρόπο είναι πάντα-έτσι-ελαφρώς περισσότερο εντατικής εργασίας, αλλά σας δίνει την ευκαιρία να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας σχετικά με ένα tweet πριν το κάνετε re-tweet.
Απλά κάντε κλικ για να επεκτείνετε το tweet, αντιγραφή και επικόλληση του κειμένου, και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα νέο tweet κάνοντας κλικ στο εικονίδιο συνθέτω στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας του προφίλ σας. Να είστε βέβαιος να περιλάβετε τα γράμματα “RT” και τη λαβή (όνομα) του προσώπου που έγραψε αρχικά τις πληροφορίες.
Παρατηρήστε ότι το tweet εμφανίζεται τώρα στο timeline σας, με τη φωτογραφία του προφίλ σας και το σχόλιό σας πριν από το αρχικό tweet.
Και πάλι, αυτά είναι δύο τρόποι για να γίνει ουσιαστικά η ίδια ενέργεια. Είναι στο χέρι σας για να καθορίσει πότε είναι σκόπιμο να συμπεριλάβετε ένα σχόλιο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

6. Hashtags

Ετικέτα- hashtags αναφέρει το αντικείμενο ορισμένων συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα στο Twitter. Το hashtag αντιπροσωπεύεται από τον αριθμό σύμβολο “#”. Κάνοντας ένα από αυτά τα μικρά σύμβολα μπροστά από μια λέξη ή φράση υποδηλώνει ένα θέμα που νομίζετε ότι αξίζει να μιλάμε.
Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε μετά την hashtag γίνονται η ανακτήσιμες γιατί το Twitter τις ακολουθεί. Δηλαδή, αν κάνετε κλικ σε ένα συγκεκριμένο hashtag, θα είστε σε θέση να δείτε όλα τα tweets που έχουν χρησιμοποιηθεί, επίσης, ότι το hashtag. είναι ένας μηχανισμός ομαδοποίησης που σας επιτρέπει να πάρετε την αίσθηση της κοινής γνώμης σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα ή πρόβλημα.
Αυτό είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να μειωθεί ο χρόνος να μπείτε σε κάποιο θέμα που έχει τόσο ευρέα γνωστό σαν #Food ή επικεντρωμένο σαν #BehindTheLaunch. Μη διστάσετε να δημιουργήσετε τα δικά σας θέματα – απλά φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε κενά μεταξύ των λέξεων σε ένα hashtag. Η καρτέλα #Trends στο αριστερό μέρος της σελίδας  εμφανίζει το περιεχόμενο και τα hashtags που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, με βάση τα δικά σας tweets.

7. Mobile Apps

Ας παραδεχτούμε το Twitter είναι άμεσα σχετικό με το τι συμβαίνει τώρα: Όχι τόσο ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο γραφείο σας. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να συμβαδίζει το Twitter, ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Ίσως θα τραβήξετε μια εξαιρετική φωτογραφία με το smartphone σας. Ίσως μια λαμπρή tweet θα αναλάμψει στο κεφάλι σας, ενώ είστε στο σούπερ μάρκετ.
Το Twitter είναι διαθέσιμο και στις iOS και Android συσκευές.
Προτείνουμε να χρησιμοποιείτε την επίσημη Twitter app για αρχή. Όταν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε κάποια προηγμένη λειτουργικότητα, υπάρχουν μερικές μεγάλες εφαρμογές τρίτων.
Π.χ Twitter iPhone apps.

8. Δήλωση της φωνή σας

Τώρα που έχετε οργανωθεί, δώστε έμφαση στο εαυτό σας και δηλώστε τον δικό σας ρυθμό. Όταν ξεκινάτε να τοποθετείτε τον εαυτό σας ως εμπειρογνώμονα σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο (για παράδειγμα, στην κωμωδία ή πολιτική), θα παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να σας ακλουθούν για την παροχή συμβουλών και εμπειρογνωμοσύνης. Μπορεί να μην ξέρετε ποιοι είναι, αλλά αυτό είναι απολύτως αποδεκτό. Το Twitter δεν είναι για να ακλουθείτε μόνο τους ανθρώπους που ήδη γνωρίζετε? Είναι σχετικά με την εμπλοκή και συνομιλία με ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη δημιουργία του δικού σας «σήμα»(Brand) στο Twitter, σκεφτείτε γιατί οι άνθρωποι σας ακολουθούν και σας μιλούν. Είστε έμπειροι σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία; Είστε δογματικός; Αστείος? Συμμερίζεστε μεγάλα άρθρα ειδήσεων ή ενδιαφέρουσες φωτογραφίες;
Στην τελική: Να είστε αυθεντικοί και πιστοί στις αξίες σας και θα γίνετε γρήγορα ένα πολύτιμο μέλος της κοινότητας Twitter.
Ευχαριστούμε που διαβάσατε τον οδηγό μας και ελπίζουμε να κάνατε ένα πρώτο βήμα προς τον κόσμο του twitter. Μην διστάσετε να διαβάσετε όλους του οδηγούς μας για τα social media και όχι μόνο. Μπορειτε να δειτε το δικο μας λογαριασμο και να μας ακολουθησετε @NoiszDm

infographic-power-of-twitter

Noisz 3D-logo-mockup

 Εγγραφείτε στο newsletter

Κατεβάστε δωρεάν το e-book της Noisz.

Στο δωρεάν e-book αυτό θα βρείτε απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε από σήμερα για να πάρει η επιχείρηση σας  πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κερδίστε μοναδικές εκπτώσεις και προσφορές.

 Μείνετε ενημερωμένοι για κάθε εξέλιξη στον κόσμο των Social Media.

 Συμπληρώστε τα στοιχεία σας