Follow Us on

OliveAloe

 

 

olicealoe-Case study

 

 • Case Study : Η Εταιρία

  Cretan Taste & Odevma

  Η ιστορία μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη παράδοση στο νησί της Κρήτης, όπου η ιδιωτική παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί για τις περισσότερες οικογένειες αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής πραγματικότητας.

  Κάπως έτσι, χρόνο με το χρόνο τρεις φίλοι στις αρχές της δεκαετίας του 90 διαμόρφωσαν σταδιακά τη σημερινή Cretan Taste, οι ρίζες της οποίας χάνονται σε μία μακροχρόνια οικογενειακή παραγωγή. Η γνώση και η εμπειρία αυτή δημιούργησε το ευρύτερο όραμα της εξαγωγής διαφόρων παραδοσιακών προϊόντων, που μαζί με το ελαιόλαδο, απώτερο σκοπό είχε να συμβάλει στη καθιέρωση της Μεσογειακής Κρητικής Διατροφής ως ένα ευρύτερο διατροφικό πρότυπο.

  Από την αγορά τροφίμων στην αγορά καλλυντικών

  Ο ενθουσιασμός από όπου κι αν εξάγαμε το οικογενειακής πάντα παραγωγής ελαιόλαδο, μαζί με την συνεχή ζήτηση για νέα παραδοσιακά προϊόντα από την ελληνική γη συνέβαλαν σταδιακά στη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος.

  Ποιοτική παραγωγή, ποιοτικό προϊόν, ποιοτικό καλλυντικό. Επί της ουσίας δεν χρειαζότανε μία νέα παραγωγή. Το προϊόν ήταν στα χέρια μας. Το μόνο που έμενε ήταν να δούμε πως αυτό το προϊόν θα ξεχώριζε από τα υπόλοιπα της αγοράς. Η αρχική σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσουμε αποκλειστικά λάδι βιολογικής καλλιέργειας.

  Στη συνέχεια αποφασίσαμε να του προσθέσουμε κάτι μοναδικό. Έτσι επιλέξαμε την Αλόη Βέρα. Εξαιρετικά ενυδατική, με υψηλή αντιοξειδωτική δράση, ιδανική για εγκαύματα και ερεθισμούς. Δίπλα στα διάφορα καλλυντικά που κυκλοφορούσαν, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, τα οποία περιείχαν είτε λάδι ελιάς, είτε αλόη βέρα, ο δικός μας συνδυασμός από βιολογικά συστατικά ήταν μοναδικός. Είχαμε δημιουργήσει ένα καινούργιο προϊόν και αυτό που στην ουσία κάναμε με τα συστατικά του μας βοήθησε και στην δημιουργία του ονόματός του.

  Olivaloe Φυσικά Καλλυντικά
  Φυσικά καλλυντικά με βιολογικό Λάδι Ελιάς και βιολογική Αλόη Βέρα. Ένας μοναδικός συνδυασμός για το δέρμα, δίχως Βαζελίνη, Παραφινέλαιο, Προπυλαινo-γλυκόλη & Paraben. Το σωστό προϊόν, στη σωστή τιμή. Μία πλήρη σειρά περιποίησης προσώπου, μαλλιών και σώματος. Παλιές παραδοσιακές συνταγές αποτελούν τη βάση για φυσικά καλλυντικά υψηλής ποιότητας. Τη πλήρη σειρά έρχονται να συμπληρώσουν προϊόντα προστασίας από τον ήλιο καθώς και προϊόντα ανδρικής καθημερινής περιποίησης και φροντίδας.

  Η εγχώρια και η διεθνής αγορά

  Έπειτα από μία συνεχώς αυξανόμενη ποιοτική παραγωγή στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων της Κρήτης τα προϊόντα μας, πάντα με βάση την Ελιά και την Αλόη Βέρα, κέρδισαν άμεσα την εμπιστοσύνη, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και τον ενθουσιασμό από τους διάφορους επισκέπτες για τους οποίους η χώρα μας αποτελούσε πάντα έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για τις διακοπές τους.

  Στην εγχώρια αγορά, τα προϊόντα μας μπορεί κανείς να τα βρει το καλοκαίρι στη τουριστική αγορά καθώς και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, καταστήματα καλλυντικών, φαρμακεία αλλά και σε επιλεγμένους χώρους spa και σαλόνια ομορφιάς . Παράλληλα το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.Olivaloe.com  αποτελεί καθημερινά μία γέφυρα επικοινωνίας αλλά και βιτρίνας των προϊόντων μας, προς το εξωτερικό.

  Facebook :https://www.facebook.com/Olivaloe-Natural-Cosmetics-318292524859907/

  Site : http://www.olivaloe.com/

WoolDog

 

 

WoolDog -Case study

Εταιρία πλεκτών ρούχων.

Case study : Δυο γυναίκες αποφάσισαν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε επάγγελμα. Με δειλά αλλά σταθερά βήματα ξεκινώντας από ρούχα σκύλων δημιουργήθηκε μια μικρή εταιρεία που εξελίσσεται. Οι δυο αδερφές με γνώμονα την καλή ποιότητα δίνουν τον χρόνο τους για να φτιάχνουν κατά παραγγελιά πλεκτά από ρούχα σκύλων μέχρι γάντια, κασκόλ και κουβέρτες για όλη την οικογένεια. Σήμα τους τα χαριτωμένα σκυλάκια που για την αγάπη τους ξεκίνησαν και το εγχείρημα.

Αν και δεν είναι η βασική τους δουλειά λόγο κρίσης συνεχίζουν και πλέκουν όλες τις παραγγελίες. Σταθερά αναπτύσσονται σε ένα δύσκολο χώρο και βάζουν τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη επιχείρησή που σκοπεύουν κάποτε να είναι και η βασική τους απασχόληση.

Με την βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπόρεσαν εύκολα και γρήγορα και με μικρο κόστος να βρουν πελάτες και να ξεκινήσουν την ιδέα τους.

Facebook: https://www.facebook.com/wooldog01/?ref=bookmarks

Parenaxeis

 

 

Parenaxeis-Casestudy

E-Shop

Case Study : Μια νέα προσπάθεια στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Κάθε λογής gadget και ηλεκτρονικού αξεσουάρ. Στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με απίστευτες προσφορές. Επωφεληθείτε από τις απίστευτες προσφορές που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Ψαγμένο ιδιαίτερο, έχει μόνο αυτά που θέλεις χωρίς πολλά πολλά. Ξέρει τι ζητάς και πάντα θα το βρεις . Εδω στο νέο E-shop για ηλεκτρονικά και όχι μόνο.

Ρίξε μια ματιά και parenaxeis.

facebook : https://business.facebook.com/parenaxeisgr/?business_id=1038135626254593&ref=page_internal

Site : http://parenaxeis.gr/

Χολέβας – Architecture Studio

 

 

xolebas-Casestudy

Case Study : Η παρουσία μας στον τεχνικό και κατασκευαστικό χώρο ξεκινάει από το 1974 με την ίδρυση της τεχνικής εταιρίας ΑΦΟΙ ΧΟΛΕΒΑ Ο.Ε. από τους αδελφούς Χολέβα Ευστράτιο (Τάκη) του Κων/νου και Χολέβα Κίμωνα του Κων/νου και συνεχίζει δυναμικά με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς MSc. Κων/νο Χολέβα (Πολ. Μηχανικός MSc.) Θεόδωρο Χολέβα (Αρχιτ. Μηχανικός MSc.) και Άρη Χολέβα (Πολ. Μηχανικός MSc.).

Οικογενειακή εταιρία, με συνεχή εξέλιξη στις παρεχόμενες υπηρεσίες μελέτης και κατασκευής τεχνικών έργων.

Ειδίκευσή μας ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων, η ενεργειακή αναβάθμισή τους, η μελέτη και κατασκευή Παθητικών κτιρίων (κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας) και η βέλτιστη στατική επίλυση για ασύγκριτη αντισεισμική επάρκεια και οικονομία.

Η εταιρία μας και οι συνεργαζόμενοι μηχανικοί της, είμαστε πρόθυμοι να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και να επιλύσουμε κάθε τεχνικό σας πρόβλημα.

Τομείς Δραστηριότητας:
○ Μελέτες και Κατασκευές κτιριακών έργων
○ Διαχείριση και Ανάπτυξη Ακινήτων – Αντιπαροχές
○ Κατασκευή – Ανακατασκευή και Ενίσχυση κτιρίων – κατοικιών – επαγγελματικών χώρων βάσει των σύγχρονων ενεργειακών προτύπων και των διεθνών προτύπων Παθητικής Δόμησης
○ Κτίρια και πρότυποι Οικισμοί μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος
○ Ενίσχυση – Αποκατάσταση Κτιρίων
○ Παροχή υπηρεσιών Συμβούλων Μηχανικών
○ Τακτοποίηση Αυθαιρέτων.

Οδός: Βλαχλείδη 9, Τ.Κ. 45332, Ιωάννινα
Τηλ./Fax.: +30 2651024517
email: info@cholevasco.gr
URL: www.CholevasCo.gr
F: www.facebook.com/CholevasConstructionsCo

 

 

ARENA Training Trading Center

 

 

AthinaFX -Case study

Case Study : Ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα επενδυτικά-εκπαιδευτικά γραφεία της Ευρώπης βρίσκεται πλέον στη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας 88).
1) Χρηματιστηριακές συναλλαγές
2) Συναλλαγματικές ισοτιμίες
3) Προστασία κεφαλαίων
4) Επενδυτικά προϊόντα

Ο Κώστας Αναστασίου, για όσους δεν  τον γνωρίζετε δραστηριοποιείτε στον χώρο των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών επενδύσεων , από το 1991.Έχει σπουδάσει Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων ,με εξειδίκευση στην πτυχιακή του στο κομμάτι του τουρισμού. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε τραπεζικά προϊόντα από το 1993 και το 1999 μίλαγε όλη η Ελλάδα για εκείνον ,αφού το ρεκόρ πωλήσεων στα αμοιβαία κεφάλαια  την ίδια χρονιά  σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία ,αποτελεί μέχρι σήμερα άπιαστο όνειρο για πολλούς  … Έχοντας στο τσεπάκι την εμπειρία 10 χρόνων από το 1991  ,  το 2001 εξειδικεύτηκε στις χρηματαγορές .
Σήμερα ο Κώστας Αναστασίου , και συγκεκριμένα από το 2014 βρίσκεται με δικά του γραφεία στην Νέα Φιλαδέλφεια , στην πιο πολυσύχναστη λεωφόρο , την Δεκελείας , στον αριθμό 88. Εκεί στέγασε  ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα επενδυτικά-εκπαιδευτικά γραφεία της Ευρώπης, το ATHINA FX.

Athinafx

 

Ο Κώστας Αναστασίου ίσως είναι ο μόνος που πραγματοποιεί   32 συνδυασμούς συναλλαγματικών ισοτιμιών , χειρίζεται με μαεστρία τους δείκτες  του εξωτερικού , DAX και SP.,tο κυριότερο όμως είναι ότι παίζει στα δάχτυλα  σε διεθνές επίπεδο εμπορεύματα όπως χρυσός , ασήμι , πετρέλαιο , ζάχαρι , σιτάρι.Δεν είναι λίγοι που τον έχουν εμπιστευτεί , από τον χώρο της Ναυτιλίας , του επιχειρείν , αλλά και ιδιώτες  που είδαν τα κεφάλαια τους να εκτοξεύονται ανοδικά!Με μία απλή επίσκεψη στα γραφεία του Mr EXPERT των χρηματοοικονομικών , ένα είναι το σίγουρο πως θα εντυπωσιαστείτε από την άρτια γνώση του και την επάνδρωση τεχνολογικών συνιστωσών.Με όπλο τους ίδιους τους πελάτες του , είναι μοναδικός!!

facebook : https://business.facebook.com/ARENA-Training-Trading-Center-747807645359263/?business_id=1038135626254593&ref=bookmarks

Site : http://www.athinafx.com/

MY HOOD

MYHOOD-Case study

 

ΠΑΝΟΡΜΟΥ 16, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Τ: 210 6401383

f: facebook.com/ My Hood

OWNERS: Αλέξης Πήλιος, Θανάσης Παντελειός

ΙΝFO

Case Study : Το My Hood, βρίσκεται στην οδό Πανόρμου, ακριβώς δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου . Zεστό περιβάλλον, ευχάριστο προσωπικό, όμορφη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερη διακόσμηση έχουν κάνει το My Hood αγαπημένο στέκι της περιοχής και όχι μόνο. Μπορείς να πιες τον καφέ σου ή να κάνεις ένα ευχάριστο μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά με συνοδεία μιας μπύρας ή ενός light γεύματος. Το βράδυ πάλι, ζήτησε να δοκιμάσεις ένα γευστικό cocktail που οι bartender του My Hood θα ετοιμάσουν για σένα. Στο My Hood, όλα τα ροφήματα, τα ποτά και τα coctails, προσφέρονται σε προσιτές τιμές. To industrial σκηνικό του μαγαζιού και η μουσική συνθέτουν ένα οικείο περιβάλλον που σίγουρα θα λατρέψεις.

 

The Mindtrap

 

 

 

mindtrap-Casestudy

Case Study :  Το μεγαλύτερο Escape Game της Ευρώπης ήρθε να ταράξει τα νερά στην Ελλάδα.

Τι είναι το The MindTrap;

 

Τα The MindTrap είναι το μεγαλύτερο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στην Ευρώπη. Το πρώτο μας κατάστημα άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη κι έκτοτε έχουμε επεκταθεί σε 10 συνολικά καταστήματα στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του 2017, το The MindTrap θα βρίσκεται και στο εξωτερικό, δημιουργώντας πάντα φρέσκα και πρωτότυπα σενάρια παιχνιδιών!

 

Τι ακριβώς είναι τα δωμάτια;

 

Τα δωμάτια μας είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, οι οποίοι βασίζονται πάνω σε ένα ατμοσφαιρικό θέμα και σενάριο. Εκεί, η παρέα κλειδώνεται και πρέπει να βρει όλα τα στοιχεία, να λύσει τους γρίφους, να χειριστεί περίεργες κατασκευές και μηχανισμούς και να καταφέρει να βρει τον τρόπο να αποδράσει μέσα σε τουλάχιστον 60 λεπτά!

Μία καλοστημένη, δημιουργική, 100% ελληνική ομάδα βρίσκεται πίσω από κάθε κόσμο του The MindTrap προσφέροντας ένα θελκτικό πακέτο συνεργασίας και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που δεν συναντώνται πουθενά σε αυτή την κλίμακα σε όλη τη νότια Ευρώπη. Το κορυφαίο brand στον χώρο, μία από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες αλυσίδες franchise σε περιμένει για κάτι πρωτότυπο και επικερδές!

Facebook : https://www.facebook.com/themindtrapgr/?fref=ts

Site : http://www.themindtrap.com/

Μπεσαμελtrapezi-mpesamel-noisz-CASe study

Case Study : Οινομαγειρείο Μπεσαμέλ γεύσεις και σπιτικά αρώματα από την κουζίνα μας στο πιάτο σας.

Ελληνικό γρήγορο φαγητό στο χέρι… Δεν είναι άλλο από τις ελληνικές παραδοσιακές πίτες. Υγιεινό νόστιμο και σε πολλές παραλλαγές. Στο μαγαζί μας θα βρείτε καθημερινά διάφορες συνταγές από χειροποίητες πίτες, της γιαγιάς ,πίτες από όλη την Ελλάδα!!

Κερδίστε ενέργεια γλιτώστε θερμίδες . Φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Οι φακές προστατεύουν την κάρδια και βοηθάνε στη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης αίματος. Σας περιμένουμε!

Ποιος είναι ο καθημερινός βραχνάς της σύγχρονης γυναίκας? Τι θα μαγειρέψω αύριο! Λίγο η έλλειψη χρόνου λίγο οι εύκολες junk επιλογές και τα παιδιά μας δεν παίρνουν τις καθημερινές απαραίτητες βιταμίνες. Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στην πολυάσχολη μητέρα λύση, για μια σωστή διατροφική και υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

 

Facebook : https://business.facebook.com/mpesamelartemida/?business_id=1038135626254593&ref=bookmarks

Πέρα όμως από την τυπική διαδικασία της “δημιουργίας περιεχομένου” η NoisZ μπορεί να διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλη τη διαδικτυακή σας παρουσία έτσι ώστε να βρούμε τα σημεία στα οποία οι κατάλληλες τροποποιήσεις θα συμβάλλουν στην “απογείωση” της επιχείρησής σας.

Ελέγχουμε τι μπορεί να λείπει από την ιστοσελίδα σας που να εμποδίζει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα καθώς επίσης την επάρκεια της ιστοσελίδας σας στις νέες τεχνολογίες.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία, τόσο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και για την ιστοσελίδα σας, που θα σας επιτρέψουν να πάρετε μεγάλο αριθμό πληροφοριών και στοιχείων(data).
Για να μπορέσετε όμως να καταλάβετε και να ενσωματώσετε αυτά τα στοιχεία για το καλό της επιχείρησης σας, πρέπει με κάποιο τρόπο να καταλάβατε τι ακριβώς σημαίνουν, να δείτε τι σας λένε. Να τα κάνετε εικόνα έτσι ώστε να μπορέσετε να αντιληφθείτε τις απαραίτητες διορθωτικες κινήσεις ή τις αναγκαίες επόμενες κινήσεις. Για να έχουν ολα αυτά τα στοιχεία και οι πληροφορίες αξία, θα πρέπει να υπάρχει ο τρόπος να εφαρμοστούν στην πραγματική ζωή, να έχουν αποτέλεσμα στην διαμόρφωση της καθημερινής σας πορείας.
Με απλά λόγια η διαχείριση της πορείας σας εξαρτάται από την ικανότητα σας να “μεταφράσετε” τα στατιστικά στοιχεία που είναι στην διάθεση σας σε πραγματικές κινήσεις.

 

Μερικοί από τους Συνεργάτες που μας συμβουλευονται…

VODAFON

vodafone-profile

The Mindtrap

PC Experts

 

Parenaxeis

15078849_1026285354165986_7846071916019013428_n

Μια φορά και ένα καιρό…

Εγκαινιάζοντας αυτήν την νέα ενότητα αφήγησης ιστοριών με την Noisz σαν πρώτη σκέψη θεωρήσαμε σωστό να ξεκινήσουμε με μια ιστορική ανάδρομη στην αφήγηση. Ξέροντας την σημασία και την αξία της στην εποχή μας η εξιστόρηση αποτελεί ένα ιδιαίτερο τρόπο περιγραφής και επικοινωνίας. Η εξιστόρηση είναι ένας πολύ δυνατός τρόπος να δώσετε ζωή στην επωνυμία σας και συχνά ονομάζετε το νούμερο ένα συστατικό για να προσεγγίσετε το Content marketing.

Noisz 3D-logo-mockupΔίνοντας στις υπηρεσίες και στα προϊόντα σας μια ταυτότητα ,προσωποποιώντας τις ιστορίες και μοιράζοντας τες με το κοινό σας προσφέρεται ένα ταξίδι και μια εμπειρία που ο καθένας θα ήθελε να συμμετάσχει. Αν θέλετε οι καταναλωτές και πελάτες σας να δημιουργήσουν μια προσωπική σχέση με την επωνυμία σας οι εταιρικές ιστορίες πρέπει να είναι αυθεντικές , δημιουργικές και να εμπνέουν. Όταν λέτε μια ιστορία που προκαλεί και ενσωματώνει τις ανθρώπινες άξιες και προκλήσεις δημιουργείτε μια εμπειρία ! Ενσωματώστε το emotional branding στην στρατηγική σας και αυξήστε την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη με το κοινό σας.

Σήμερα , οι ιστορίες αποτελούν ένα άρρητο συστατικό των κοινωνιών μας με χαρακτηρίστηκα της κουλτούρας αλλά και των παραδόσεων  μας. avatarΤαινίες, βιβλία , μουσική ,ειδήσεις .Θρησκεία , αρχιτεκτονική και ζωγραφική αλλά και σε οποιοδήποτε τομέα και να σκεφτεί κάνεις η αφήγηση ιστοριών είναι κομμάτι της ζωής μας.

Καθορίζει τις άξιες μας , επιθυμίες , όνειρα καθώς και προκαταλήψεις αλλά και ίντριγκες, δε θέλετε να μάθετε πως ξεκίνησαν? Σε αυτήν την ανάδρομη και εξιστόρηση θα εστιάσουμε σε αυτήν την προϊστορία των αφηγήσεων. Παραδοσιακά , οι προφορικές ιστορίες περνούσαν από γενιά σε γενιά.

Η αφήγηση ιστοριών είναι όπως έχετε συμπεράνει αρχαία, χαμένη στον χρόνο. Κάνεις δεν ξέρει ποτέ ακριβώς η πρώτη ιστορία ειπώθηκε. Μήπως συνέβη σε μια μισοφωτισμένη σπηλιά γύρω από μια τρεμοπαιζουσα φωτιά προφερόμενη από έναν πρωτόγονο κυνηγό? Δύσκολο να πει κάνεις και ίσως ποτέ να μην μάθουμε αλλά λέγεται ότι η αφήγηση ιστοριών ξεκίνησε ως η δικαιολογία αποτυχιών. Πιθανό να ήταν ένας τρόπος να ηρεμήσουν οι φόβοι μέσα στις οικογένειες. Καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες δημιουργούσαν φυλές ο αφηγητής η αρχηγός ο εύγλωττος ,βάρδος εξιστορούσε ανδραγαθήματα και επιτυχίες της κοινωνίας. Ο κόσμος σαγηνεύτηκε ,έδειξε ενδιαφέρον και άρχισε να ακούει τις ιστορίες. Οι κληρικοί , οι δικαστές , και οι αρχηγοί ήταν πιθανός το πιο νεώτερο δείγμα που χρησιμοποίησαν την τέχνη της αφήγησης και εξιστόρησης αποτελεσματικά. Οι ημέρες εξιστόρησης και αφήγησης απόκτησαν κύρος και θεωρούνταν σημαντικές.

postΠριν καν αρχίσει ο άνθρωπος να γράφει χρειαζόταν να στηρίζετε στον προφορικό λόγο και εν συνέπεια στην μνήμη του αν ήθελε να μάθει κάτι. Γι αυτό και χρειαζόταν να είναι καλός ακροατής. Ένας καλός αφηγητής ήταν πάντα σημαντικός. Μπορούσε εύκολα να βρει ακροατήριο , ανυπόμονο να καταβροχθίσει κάθε λεπτομέρεια των ιστοριών. Αυτές οι ιστορίες μοιράζονταν ανάμεσα σε ταξιδιώτες και έφταναν στα άκρα της γης. Ταξίδευαν προς κάθε κατεύθυνση και οι ταξιδιώτες έφερναν πίσω στα σπίτια άλλες νέες και νέα από τα τα μέρη που επισκέπτονταν. Μια από τις παλαιότερες ιστορίες που δασώνονται είναι ενός Σουμέριου βασιλιά. Αλλά και η πιο σύγχρονη γραπτή είναι εκείνη των Αιγύπτιων όπου οι γιοι του Χέοπα διασκέδαζαν των πατέρα τους με ιστορίες.

Αν αντέξουμε στο παρελθόν θα δούμε καθαρά ιστορίες όλων των ειδών και τύπων. Μύθοι, θρύλοι όλων των ειδών παραμύθια, και γνωμικά , ιστορίες φαντασίας αλλά και γέλιου , ανδραγαθήματα και ιστορίες θάρρους ειπώθηκαν και ξανά ειπώθηκαν. Περνώντας από γενεά σε γενεά αυτές οι ιστορίες αντανακλούσαν  την σοφία και τις γνώσεις πρώιμων ανθρώπων. Αυτές οι ιστορίες συχνά δημιουργούνταν η λέγονταν για να εξηγήσουν σημαντικά αλλά συγκεχυμένα γεγονότα μεγάλων καταστροφών η ανεξήγητων της φύσης στην αρχή του ανθρώπου. Παράδειγμα φωτιές , καταιγίδες , αστραπές , πλημύρες , παροιμιακά κύματα  και βροντές. Ήταν σύνηθες ανάμεσα στους ανθρώπους να πιστεύουν στις ιστορίες για τους θεούς και να τους φέρουν υπόλογους στα πιστεύω και την κληρονομία.

Γεγονός στις μέρες μας ιστορικοί και ψυχολόγοι πιστεύουν η εξιστόρηση είναι ένα από τα πολλά που μας καθορίζουν και μας χαρακτηρίζουν σαν ανθρώπινο γένος. Οι άνθρωποι είναι ίσως το μόνο ζώο που μπορεί να φτιάχνει και να λέει ιστορίες.kartaF1

Θα δώσουμε και αλλά στοιχειά για αυτήν την ενότητα ,πως χρησιμοποιείται στις μέρες μας το emotional branding  αλλά και ποια στοιχειά εξυπηρετεί, πως μπορεί να βοηθήσει την στρατηγική σας αλλά και πολλές πραγματικές ιστορίες όλα  στα επόμενα κείμενα.

Μια φορά και ένα καιρό…

Noisz 3D-logo-mockup

 Εγγραφείτε στο newsletter

Κατεβάστε δωρεάν το e-book της Noisz.

Στο δωρεάν e-book αυτό θα βρείτε απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε από σήμερα για να πάρει η επιχείρηση σας  πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κερδίστε μοναδικές εκπτώσεις και προσφορές.

 Μείνετε ενημερωμένοι για κάθε εξέλιξη στον κόσμο των Social Media.

 Συμπληρώστε τα στοιχεία σας